Sportkläder för alla tillfällen

Jag är en person som rör mig sådär lite medelmåttigt, jag rider några dagar i veckan och sedan tycker jag om att vandra eller gå långpromenader. Det är alltid svårt att veta vad man ska ha på sig för kläder, inte bara om det är ”varmt”, ”kallt” eller ”regnar, utan alla dagar emellan väderomslagen. Det kan också vara svårt att hitta dom där kläderna om man inte vet vart man ska leta, jag har köpt sportkläder i jättemånga olika butiker vilket blir väldigt spretigt. Men nu har jag äntligen hittat ett ställe på nätet, dom har även en fysisk butik, som säljer sportkläder för alla tillfällen och har i princip allt du kan tänkas behöva för varje sportgren inklusive ridning.

Vad räknas som sportkläder?

Denna frågeställning har jag ofta funderat på, hur ska man veta vad som är sportkläder och inte? Egentligen tycker jag att det borde vara lätt, men det finns många så kallade sporter som inte är så kända och heller kanske inte helt erkända som sport. När jag själv tänker på sportkläder så tänker jag på specifika grenar och det är väl därför som ordet har uppkommit. Till exempel kläder för innebandy, fotboll, gymnastik, basket, dans, cykel, tennis etc. här finns det nog ett antal kläder som kan ses som ett basutbud som passar till flera av dessa sporter inklusive annat som i skolgymnastiken och mer till vardags.

Mer än bara sportkläder

Om man tänker att det finns ett basutbud som även passar andra sporter eller grenar så kan det ju vara en viss typ av jacka, byxa eller tröja som funkar även om jag nu vandrar eller rider. Men sedan blir det väldigt specifikt också som till exempel fotbollsstrumpor där du ska få plats med benskydd, simning där det ska vara en speciell sorts baddräkt och mycket annat, det är dessa plagg som egentligen borde kallas för sportkläder enligt mig själv. Det som krävs för att göra varje sport unik.