Att tänka på inför vandringssäsongen

Nu går det äntligare mot ljusare tider hörrni. Det är snart dags att hänga in alla varma och tjocka kläder man gått runt i nu i flera månader och plocka fram vår- och sommargarderoben igen. Det är alltid lika härligt och det pirrar lite i magen av bara tanken på att kunna gå ute i shorts och t-shirt igen. Det börjar även bli dags att planera sommarens vandring som brukar vara höjdpunkten på i alla fall min semester.

Rätt kläder är a och o för en lyckad vandring

Genom åren har jag lärt mig att rätt kläder är a och o för en lyckad vandring. Även om det handlar om en långtur eller en kortare tur i skogen. Ett par riktigt bra friluftsshorts är verkligen att rekommendera. Friluftsshorts dam är inte särskilt svårt att få tag på på nätet till ett bra pris, men se till att dom har alla egenskaper man kräver för att de skall vara funktionella och bekväma. Se bland annat till att dom har ett bra material som andas och transporterar fukt, men även att dom är något vattenavvisande och vindtäta. Min personliga favorit är de shorts som har stretch i sig, jag tycker man rör sig mycket bättre och de blir mycket mer bekvämare att bära än ett par shorts utan stretch.

Ett vinnande koncept för att njuta av friluftslivet maximalt

Sist men inte minst vill man att shortsen skall ha bra med fickor och hällor för eventuellt ett skärp. Sen är man tillsammans med en bra softshell jacka, vandringsryggsäck och ett par jäkligt bra skor – redo för vandring och dagar ute i naturen! Jag vill verkligen rekommendera alla mina friluftslivsvänner där ute att lägga lite extra energi på att införskaffa bra kläder och skor, allting blir så mycket lättare och härligare då, man kan liksom njuta av aktiviteten på ett helt annat sätt.